De ervaren ondernemingsrecht advocaat in Breda

Bel ons 085-4011595

Ondernemingsrecht advocaat Breda

Het ondernemingsrecht van Nederland omvat vrijwel alle zaken die te maken hebben met organisaties met een winstoogmerk, ofwel bedrijven. Stichtingen vallen in veel gevallen niet onder het ondernemingsrecht omdat deze organisatie geen winst mag maken. Het ondernemingsrecht gaat echter verder dan zakelijke conflicten, die u bijvoorbeeld met producenten of leveranciers van producten kunt hebben. Ook kunnen er problemen ontstaan in uw relatie met aandeelhouders, met andere bestuursleden van de onderneming of bijvoorbeeld met werknemers. Wanneer u in financieel zwaar weer verkeert zult u wellicht werknemers moeten ontslaan. Dit alles gaat niet altijd zonder slag of stoot. De ondernemingsrecht advocaat in Breda biedt uitkomst!

Hulp van de ondernemingsrecht advocaat in Breda

Ons advocatenkantoor biedt u professionele ondernemingsrecht advocaten in Breda en omgeving, om te helpen bij het oplossen van conflicten op het gebied van het ondernemingsrecht. Of het nu gaat om het ontslaan van personeel, ruzies met medebestuursleden of conflicten met een leverancier, wij helpen u graag op weg in het oplossen van dergelijke problemen.

Waar mogelijk zal de ondernemingsrecht advocaat in Breda proberen een rechtszaak te voorkomen, omdat dit vaak veel tijd en daarbij ook geld kost. Die tijd besteedt u vaak liever aan ondernemen en ook extra kosten zijn nooit wenselijk. Om dit te voorkomen zal een ondernemingsrecht advocaat proberen tot een schikking te komen met de wederpartij. Hierbij wordt een oplossing gezocht die voor beide partijen acceptabel is en zodoende voorkomt dat een dagvaarding noodzakelijk wordt. Bij een dagvaarding wordt u door een rechtbank gevraagd zich te verantwoorden voor bepaalde activiteiten of handelingen. 

Zakelijke conflicten

Mocht een schikking toch niet haalbaar blijken te zijn, bijvoorbeeld doordat een wederpartij hier niet mee instemt, dan zal de ondernemingsrecht advocaat in Breda u in de rechtszaak bijstaan. Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken is het raadzaam om de hulp van een advocaat zo snel mogelijk na het ontstaan van het conflict in te schakelen.