Letselschade is de schade die aan een persoon is veroorzaakt. Vaak is dit het geval bij een ongeluk waarbij de persoon in kwestie bijvoorbeeld blijvend invalide is of met bepaald letsel moet leren leven.

Wanneer is een rechtszaak noodzakelijk?

Letselschade wordt vaak door de verzekering vergoed wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een aanrijding. Er staan vaste bedragen voor bepaalde soorten letsel. Zo krijgt u voor blijvende invaliditeit over het algemeen een hoger bedrag dan voor het overlijden van een inzittende en voor het verlies van een rechter arm vaak meer geld dan voor het verlies van een linker arm.

Toch kan het voorkomen dat u het niet eens bent met een vergoeding. Stel dat u muzikant bent en daar uw geld mee verdient. U bent een goede muzikant en verdient fors geld op jaarbasis. Plots wordt u aangereden en is het onmogelijk geworden om uw geliefde instrument nog te bespelen. U loopt tien-, zo niet honderdduizenden euro’s op jaarbasis mis door deze aanrijding en zult bovendien nooit meer uw favoriete hobby kunnen uitoefenen. Wanneer deze persoon nu een vergoeding van de verzekeraar van de tegenpartij ontvangt van € 30.000, lijkt het logisch dat de muzikant hier niet mee akkoord gaat. Alleen al zijn gederfde inkomsten op jaarbasis zijn veel hoger dan dat. Hij kan contact opnemen met de verzekeraar en hopen dat deze hem tegemoet wil komen, maar vaak is dit het moment om een rechtszaak aan te spannen.

Heb ik een letselschade advocaat nodig?

Als er sprake is van letselschade dan verdient het de aanbeveling om een letselschade advocaat in te schakelen. Deze weet precies van de hoed en de rand en kan dat ook deugdelijk advies geven en ju alles vertellen over de te nemen stappen. Op deze manier komt u goed voorbereid tot een eis en maakt u de meeste kans om uiteindelijk een – in uw ogen – terechte vergoeding te krijgen voor het leed dat u is aangedaan.